Nieuwsbrief 29 november

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 29 november

Polio in opmars: moeten we ons zorgen maken?

Dankzij massale vaccinatiecampagnes is polio in België uitgeroeid, maar in andere delen van de wereld komt de ziekte wel nog voor. Sterker nog, de VS en Groot-Brittannië hebben onlangs een significante aanwezigheid van het poliovirus in de riolen gemeld. Maakt polio een comeback? Moeten we ons zorgen maken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Additieven: welke E-nummers veroorzaken het vaakst allergieën?

Voedingsmiddelen worden verrijkt met additieven om ze te kleuren, te aromatiseren en te conserveren. Hoewel deze E-nummers slechts in lage hoeveelheden in een voedingsproduct zitten, zijn er aanwijzingen dat een klein aantal ongewenste effecten en zelfs een allergie kan veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Opgeblazen gevoel en misselijk? Misschien heb je gastroparese

Gastroparese is een aandoening die de normale spontane beweging van de spieren in je maag aantast. Daardoor krijg je klachten als misselijkheid, braken en buikpijn. Hoewel gastroparese niet te genezen is, kunnen een aangepast dieet en medicijnen enigszins verlichting bieden.

Lees verder

Gezondheid.be

De zichtbare en onzichtbare gevaren van vuurkorven

Omdat de temperaturen zakken en de zon zich minder laat zien, lijkt het aanschaffen van een vuurkorf een goed idee. Hoewel een vuurkorf warmte en gezelligheid biedt, zitten er echter ook behoorlijk wat nadelen aan het gebruik ervan.

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer mag je opnieuw zwanger worden na een miskraam?

Tot een paar jaar geleden werd vrouwen aangeraden om na een miskraam een paar cyclussen te wachten om opnieuw zwanger te worden, omdat het lichaam moet herstellen. Uit een andere studie bleek echter dat de kans op een nieuwe zwangerschap groter was als je net níet te lang wacht. Hoe zit het nu?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/11/2022 , bijgewerkt op 03/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram