Nieuwsbrief 29 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 29 juli

Welke soorten hepatitis zijn er?

Hepatitis betekent letterlijk 'ontsteking van de lever'. Binnen de virale hepatitisinfecties zijn vijf verschillende varianten te onderscheiden – hepatitis A, B, C, D en E- elk met zijn specifieke eigenschappen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

BrailleTech 2021: Technologieweek voor blinde en slechtziende personen

In oktober organiseert de Brailleliga de BrailleTech of de “Technologieweek” voor blinde en slechtziende personen. De vereniging stimuleert digitalisering en biedt personen met een visuele handicap de mogelijkheid om gratis de bestaande en meest recente hulpmiddelen te ontdekken.

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker voorkomen: hoe de juiste zonnecrème kiezen en de juiste reflexen aannemen

ADVERTORIAL
Elk jaar worden in België 39.000 nieuwe gevallen van huidkanker gemeld. Gelukkig kan 90% van deze kankers genezen worden, mits een vroegtijdige diagnose. Beter is natuurlijk om de ziekte preventief te bestrijden, door de juiste reflexen aan te nemen om in alle veiligheid van de zon te genieten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Moet je na het eten een uur wachten voor je gaat zwemmen?

Je hebt het als kind zeker gehoord en misschien zeg je het zelf ook tegen je kinderen: na het eten moet je minstens een uur wachten om te gaan zwemmen. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Gezondheid.be

WHO dringt aan op betere hepatitispreventie: wie ziek is weet het vaak niet

Wereldwijd sterft er elke 30 seconden iemand aan een aan hepatitis gerelateerde ziekte. De Verenigde Naties willen de verschillende vormen van virale hepatitis grotendeels indammen tegen 2030.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram