Nieuwsbrief 28 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 28 oktober

COVID-19: symptomen corona-infectie zijn afhankelijk van vaccinatiestatus

Wat zijn de symptomen van corona? Het antwoord op die vraag is sinds de start van de pandemie wel al eens veranderd, en ook nu weer zorgen de nieuwe varianten voor andere klachten. Veel hangt af van je vaccinatiestatus, zo blijkt uit een grote studie van Amerikaanse topinstellingen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe help je kinderen bij de omschakeling naar het winteruur?

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in: je moet de klok één uur achteruit zetten. Dat betekent dus dat je één uur extra kan slapen... Maar veel kinderen worden dus gewoon een uur 'vroeger' wakker. Hoe kan je de overgang naar het winteruur minder pijnlijk maken? Enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Biologische klok: hoe regel je je bioritme?

Je biologische klok regelt je slaap- en waakritme vanuit een gebied midden in je hersenen. Iedere cel van je lichaam is daarbij betrokken. Dat betekent dus ook dat iedere cel de invloed ondervindt van een verstoord bioritme. We geven tips om je bioritme goed af te stellen.

Lees verder

Gezondheid.be

Welk ziekenfonds kiezen?

Op vlak van wettelijke terugbetalingen zijn er geen verschillen tussen de ziekenfondsen. Elk ziekenfonds past dezelfde basisterugbetalingen, maar daarnaast biedt elk ziekenfonds specifieke voordelen tegen verschillende premies.

Lees verder

Gezondheid.be

Inflammatoire borstkanker

Inflammatoire borstkanker (IBK) is een zeldzame, maar erg agressieve vorm van borstkanker die bovendien moeilijk op te sporen is. De gemiddelde leeftijd op het moment van de diagnose is 50 jaar, maar ook jongere of oudere vrouwen kunnen het krijgen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/10/2022 , bijgewerkt op 04/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram