Nieuwsbrief 28 november

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 28 november

Waarom val ik niet af?

Hoewel de eerste kilo’s doorgaans vlot wegsmelten, bereik je in een dieet al snel de fase waarin je gewicht stagneert. Er zijn enkele redenen waarom dat gebeurt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Ontrouw: hoe omgaan met overspel in een relatie?

Wanneer ontrouw aan het licht komt, volgt daarop vaak de hamvraag: gaat de relatie dit overleven? Dat kan zeker, vertelt seksuologe en relatietherapeute Vanessa Muyldermans. En ze heeft ook enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van ebola en hoe gevaarlijk is het?

Ebola is een zeldzame maar dodelijke infectieziekte. Terwijl het ebolavirus zich door het lichaam verspreidt, beschadigt het de organen en het immuunsysteem. Uiteindelijk dalen de bloedstollingscellen, wat uitmondt in ernstige bloedingen. In negentig procent van de gevallen is de ziekte fataal.

Lees verder

Gezondheid.be

Helpt sushi tegen alzheimer?

Wist je dat de kans 1 op 5 is dat je in je leven aan een vorm van dementie zal lijden? Gelukkig is de wetenschap druk in de weer om die kans te verkleinen. Melissa Schepers onderzoekt als neurowetenschapper aan de UHasselt de wonderlijke effecten van zeewier, want dat zou Alzheimer zelfs kunnen voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Roomsoep van groene groenten

De lekkerste soepen zijn bereid op basis van zelfgemaakte bouillon. Deze romige soep zit boordevol groente en smaakt heerlijk met een stukje rogge- of speltbrood.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/11/2022 , bijgewerkt op 03/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram