Nieuwsbrief 28 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
zondag 28 mei

Wat je moet weten over baarmoederfibromen en hoe je ze kan herkennen

Geen dag zo geschikt als 'Menstrual Hygiene Day' om een nieuwsbrief volledig te wijden aan een aandoening waar veel vrouwen mee te maken hebben: baarmoederfibromen. Wij stelden voor jou de vijf belangrijkste vragen aan prof. dr. Jasper Verguts, gynaecoloog én specialist in baarmoederfibromen.

Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Baarmoederfibromen: praat erover, pak klachten aan en verbeter je levenskwaliteit

Baarmoederfibromen of vleesbomen zijn goedaardige gezwellen die in de baarmoeder groeien. Het is een miskend maar wezenlijk probleem: acht op de tien krijgt ermee te maken. Desondanks wachten vrouwen te lang om hulp te zoeken voor hun klachten. Sommigen doen het zelfs nooit.

Lees verder

Gezondheid.be

Baarmoederfibromen: waarom een juiste diagnose zo belangrijk is

Eén van de meest voorkomende symptomen gelinkt aan de aanwezigheid van een vleesboom zijn zware bloedingen tijdens de menstruatie en pijn in de onderbuik. Toch blijft een diagnose vaak uit en dus blijven fibromen in de baarmoeder vaak voor lange tijd onbehandeld. Hier zijn echter bepaalde risico’s aan verbonden. De symptomen herkennen, is dus cruciaal.

Lees verder

Gezondheid.be

Baarmoederfibromen: hoe behandel je ze?

Sommige vrouwen zijn zich niet bewust van het feit dat ze baarmoederfibromen hebben, anderen kunnen er hevige bloedingen van krijgen en zelfs vruchtbaarheidsstoornissen. Voor hen bestaan er gelukkig verschillende oplossingen.

Lees verder

Gezondheid.be

HMB: Hevig menstrueel bloedverlies

HMB (hevig menstrueel bloedverlies) is een van de meest voorkomende klachten binnen de gynaecologie. Ongeveer 1 op de 5 vrouwen tussen 35 en 55 jaar krijgt ermee te maken. Om onderliggende gezondheidsrisico’s uit te sluiten, kan het verstandig zijn om medisch onderzoek te doen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/05/2023 , bijgewerkt op 07/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram