Nieuwsbrief 28 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 28 juli

Bij, wesp, hoornaar of hommel: wat doen bij een steek?

Elke zomer worden duizenden mensen gestoken door wespen en bijen. Meestal blijft het bij een pijnlijke zwelling en wat jeuk, maar sommige mensen reageren allergisch op een steek. Bij die mensen kan er zelfs een levensbedreigende shock optreden.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gevaarlijk is blauwalg in zwemwater?

In veel (zwem)vijvers en (openbare) zwemplassen worden tijdens warm weer blauwalgen of cyanobacteriën aangetroffen. Die produceren giftige stoffen (toxines) die bij zwemmers en recreanten (surfers, watersporters…) jeuk, oogklachten en darmklachten kunnen geven.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom wordt je haar dunner en wat kan je doen?

Verlies je er meer dan 120 per dag, dan is er sprake van haaruitval of alopecia diffusa. Je haardos zal dan uitdunnen. Er zijn veel verschillende redenen waarom je haar kan uitvallen. We zetten de voornaamste oorzaken op een rij en geven ook enkele tips om de haaruitval tegen te gaan.

Lees verder

Gezondheid.be

7 redenen waarom de kiwi heel erg gezond voor je is

Dat fruit gezond is, dat weten we allemaal, maar waarom is dat zo? Hier zijn alvast 7 redenen waarom kiwi's goed voor ons zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe maak je ontbijtcrumble?

Een heerlijk en verantwoord verwenontbijtje met havermout en appel. Lekker voor in het weekend, of doordeweeks als je iets meer tijd hebt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/07/2022 , bijgewerkt op 10/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram