Nieuwsbrief 28 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 28 februari

Post Intensive Care Syndrome (PICS) als gevolg van langdurig verblijf op intensieve zorgen

Het postintensievezorgsyndroom of Post Intensive Care Syndrome (PICS) is een verzamelnaam voor cognitieve, lichamelijke en psychologische symptomen na langdurige opname op een afdeling intensieve zorgen (IC). Maar liefst 40 procent krijgt er last van en het kan de levenskwaliteit ernstig aantasten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je prostaatkanker voorkomen?

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende kankers bij mannen. In Europa krijgt ongeveer 1 man op 10 ooit prostaatkanker. Hoe kan je het risico op prostaatkanker verkleinen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van verborgen reflux?

Als een baby opvallend veel melk teruggeeft en daarnaast ook huilt tijdens de voeding, weinig of niet bijkomt en zich duidelijk niet goed voelt, kan het zijn dat er sprake is van gastro-oesofageale refluxziekte (kortweg GORD). Wat zijn de symptomen van verborgen reflux?

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer spreekt men over een zeldzame ziekte?

Een ziekte is zeldzaam wanneer ze voorkomt bij minder dan 1 op de 2.000 inwoners. Zeldzame ziekten zijn doorgaans ernstig en complex. Heel wat zeldzame ziekten zijn levensbedreigend of chronisch invaliderend.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe laat je een avocado snel rijpen?

Het lijkt wel of een avocado de ene dag nog keihard is, en de andere dag al overrijp. Hoe krijg je hem snel perfect eetklaar?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/02/2023 , bijgewerkt op 04/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram