Nieuwsbrief 28 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 28 februari

Wat gebeurt er met je hersenen als je te weinig slaapt?

Gaan slapen of nog snel één aflevering toevoegen aan je binge-avondje? Toch eerst even rekenen. Het brein van wie maar vier uur per nacht slaapt, is gemiddeld acht jaar ouder dan dat van iemand die wel genoeg slaapt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe meet je zelf je hartslag en wat is de gemiddelde hartslag per leeftijd?

Een normale hartslag ligt voor de meeste volwassenen tussen de 60 en 100 slagen per minuut, maar dit kan verschillen per persoon. Bepalende factoren zijn onder andere leeftijd, lichaamslengte, hartconditie en medicijngebruik.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm nu de maatregelen worden aangepast?

ADVERTORIAL
Hoewel de vele maatregelen zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Je doet er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

Lees hier hoe

Gezondheid.be

Afantasie: wanneer je geen mentale plaatjes kan zien

Wat als je helemaal geen beelden kunt oproepen bij het denken aan bijvoorbeeld een paradijselijk strand en je je zelfs het gezicht van een geliefde niet voor de geest kunt halen? Dan heb je waarschijnlijk afantasie. 

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: Shoe shee pla

Shoe shee pla is Thais voor kabeljauw met currysaus. Dit heerlijke gerecht uit de Thaise keuken wordt gemaakt met romige kokosmelk en rode currypasta die zorgt voor de warme dieprode kleur.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/02/2022 , bijgewerkt op 07/03/2022
volgopfacebook

volgopinstagram