Nieuwsbrief 28 april

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 28 april

Wat is psoriasis en wat kan je eraan doen?

Psoriasis (afgeleid van het Griekse ‘psora’) is een niet-besmettelijke chronische huidontsteking. Typische symptomen van de ziekte zijn scherp begrensde roodachtige vlekken op de huid die zijn bedekt met hardnekkige zilverwitte schilfertjes.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

10 schadelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik

Dat veel alcohol ongezond is, weten we allemaal. Maar waarom dan precies? Wat doet overmatig alcoholgebruik met ons lichaam? 10 schadelijke gevolgen op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Spataders verwijderen: mogelijke behandelingen

Er bestaan meerdere technieken om spataders te verwijderen of te vernietigen. De behandeling varieert afhankelijk van het type spatader en de ernst van de aandoening. We overlopen de verschillende opties.

Lees verder

Gezondheid.be

Insecten eten: gezond of gevaarlijk?

In Europa zal je insecten vooralsnog weinig terugvinden op een menukaart, maar in sommige werelddelen worden ze zelfs als delicatesse beschouwd. Bij ons blijken mensen vooral bezorgd te zijn over mogelijke allergische reacties. Is dat terecht? Allergoloog Christine Breynaert (UZ Leuven) geeft uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel moet je bewegen tijdens de zwangerschap?

Bewegen is gezond. Ja, ook tijdens de zwangerschap. Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een aantal richtlijnen opgesteld, en die geven je een duidelijk idee van hoeveel je precies moet bewegen tijdens de zwangerschap.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/04/2023 , bijgewerkt op 03/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram