Nieuwsbrief 27 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 27 september

Bloedonderzoek spoort kanker op nog voor de eerste symptomen optreden

Een test voor de vroegtijdige opsporing van multikanker (MCED) heeft veelbelovende resultaten behaald. Het lijkt erop dat men een eenvoudige bloedtest kan inzetten om tot wel 50 vormen van kanker te diagnosticeren. Ook kankervormen die in een vroeg stadium moeilijk te ontdekken zijn.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Buikvet verbranden: hoe krijg je die buik weg?

Veel mensen wegen enkele kilo's te veel, maar slagen er maar niet in om dat hardnekkige buikvet te verbranden. Waarom is het zo moeilijk? En wat werkt wel? Enkele concrete tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je je huis beschermen tegen bedwantsen?

De bedwants of wandluis (Cimex lectularius) is een bloedzuiger die leeft van bloed van onder andere de mens. Ze dankt haar naam aan de plek in huis waar ze meestal te vinden is, namelijk in en rond het bed: in de zoom van matrassen, beddengoed, bedframe, bedstijlen, enz.

Lees verder

Gezondheid.be

Magneetveldtherapie tegen chronische pijn

Magneetveldtherapie vertrekt van het idee dat allerhande klachten en ziektes voortkomen uit een verstoord magnetisch veld van het lichaam. Magneetveldtherapeuten proberen deze storingen te corrigeren door lichaamsdelen bloot te stellen aan een correct gedoseerd magnetisch veld.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe werkt een AED of defibrillator?

Een AED is een toestel dat een abnormaal hartritme kan corrigeren door een elektrische shock toe te dienen. Je ziet ze in publieke ruimtes en iedereen mag hem gebruiken bij een noodgeval. Maar hoe moet dat dan precies? Dit filmpje toont het.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/09/2022 , bijgewerkt op 03/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram