Nieuwsbrief 27 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 27 oktober

Waarom is afvallen tijdens de overgang zo moeilijk en hoe kan het wel?

Heel wat vrouwen krijgen in de overgangsfase te kampen met gewichtstoename. Daarvoor wordt vooral de hormonenhuishouding met de vinger gewezen, maar er is nog een andere reden...
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je buikgriep voorkomen?

Eigenlijk is 'buikgriep' een verkeerde naam want het heeft niets met 'griep' te maken. Wat is het dan wel? En belangrijker: hoe kan je een besmetting voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Is ‘oud’ water drinken gevaarlijk?

Velen doen het: een glas water op het nachtkastje laten staan om zichzelf een nachtelijk trip naar de badkamer te besparen. Maar kan het kwaad om te drinken van een glas water dat al enkele dagen oud is? En hoe zit het met oud flessenwater?

Lees verder

Gezondheid.be

Oorzaken van tussentijds vaginaal bloedverlies

Bloedverlies tussen de normale menstruaties door heeft veel mogelijke oorzaken. Sommige zijn eenvoudig te behandelen, andere kunnen wijzen op een ernstige onderliggende aandoening. Je neemt het best contact op met je arts voor onderzoek, diagnose en behandelingsopties.

Lees verder

Gezondheid.be

Factchecker: Krijgen kindjes koorts en diarree als de tandjes doorkomen?

‘It takes a village to raise a child’, en dus worden opvoedtips en goeie raad overgedragen van generatie op generatie. Maar klopt al die info eigenlijk wel? Wij halen vaak voorkomende uitspraken door onze factchecker om zo feiten van fabels te onderscheiden.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/10/2022 , bijgewerkt op 04/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram