Nieuwsbrief 27 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 27 mei

Welke sporten zijn het best tegen buikvet?

Naarmate je ouder wordt, neemt je spiermassa af en sla je meer vet op rond je buik. Te veel buikvet of visceraal vet verhoogt onder andere het risico op hart- en vaatziekten. Hoe speel je dat buikvet kwijt? Welke sporten kan je best doen om de vorming van buikvet tegen te gaan?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Glasvochttroebelingen (Floaters): zwarte vlekjes of draadjes voor de ogen

Onze oogbol is opgevuld met een heldere 'gelei': het glasvocht. Met het ouder worden kan het glasvocht vertroebelen en kunnen er kleine vlekjes in ontstaan. Die merk je op als zwevende zwarte vlekjes. Het is een onschuldige aandoening, maar het kan wel hinderlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Doorslikbare sensorpil zal endoscopie vervangen

Naast het nemen van foto's zou The Ingestible dankzij sensoren in staat zijn ontstekingen te detecteren, de bacteriën die de microbiota vormen te onderzoeken, de werking van geneesmiddelen te controleren of de effecten van een dieet te bepalen.

Lees verder

Gezondheid.be

Pityriasis rosea: huiduitslag in de vorm van roze, schilferige vlekjes

Pityriasis rosea is een onschuldige huidaandoening die gekenmerkt wordt door roze schilferende vlekjes op het lichaam. De vlekjes kunnen licht jeuken en verdwijnen dpprgaans vanzelf na een aantal weken.

Lees verder

Gezondheid.be

Zo krijg je een vlekkeloos schone was

Wassen is kinderspel … als je weet hoe het moet! In elk gezin is er iemand die zich erover moet ontfermen en de meeste informatie wordt van generatie op generatie doorgegeven, in aanschouwelijk onderwijs. En toch loopt het al eens mis!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/05/2022 , bijgewerkt op 31/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram