Nieuwsbrief 27 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 27 januari

7 vroege symptomen van een burn-out

Er zijn mensen die perfect onder langdurige stress kunnen functioneren, maar bij anderen weegt aanhoudende stress zwaarder door. Om een burn-out te voorkomen, is het belangrijk om waakzaam te zijn voor enkele typische vroege symptomen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS): symptomen, diagnose en behandeling

Myalgische encefalomyelitis of het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) is een niet-aangeboren, chronische en complexe multisysteemziekte. Zelfs de kleinste inspanning kan extreme vermoeidheid geven, wat het dagelijks functioneren en de levenskwaliteit aantast.

Lees verder

Gezondheid.be

De impact van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren

Sociale netwerken hebben de manier waarop jongeren naar de wereld kijken veranderd. Met een simpele "scroll" kan generatie Z alles zien, waar en wanneer ze maar willen. Maar dat heeft een keerzijde, zo blijkt.

Lees verder

Gezondheid.be

Haargroei bij je baby: alles wat je erover moet weten

Sommige baby's komen ter wereld met een vollere haarbos dan Kim Kardashian. Andere lijken meer op Moby. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die haargroei bij je baby? Het groeit vanzelf, maar de mate waarin en hoeveel heeft te maken met allerlei factoren.

Lees verder

Gezondheid.be

Pneumokokken: symptomen en vaccinatie

Een pneumokokkeninfectie wordt veroorzaakt door de Streptococcus pneumoniaebacterie, en je kan drager zijn zonder dat je er zelf ziek van bent. Sommige infecties zijn ernstiger dan andere. Pneumokokken kunnen bijvoorbeeld een hersenvliesontsteking veroorzaken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/01/2023 , bijgewerkt op 02/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram