Nieuwsbrief 27 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 27 januari

15 tips om je risico op kanker te verlagen

Heel wat soorten kankers zijn te weten aan onze leefgewoonten. Je levensstijl een beetje aanpassen kan het risico op kanker dus drastisch verlagen. Welke zaken maken een verschil? Vijftien tips.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten?

Wanneer moet je je voeding afstemmen op je sport? Voor sporters is het een belangrijke vraag, want de juiste voeding voorziet je lichaam van voldoende brandstof tijdens het sporten, je loopt minder risico op blessures en ziekte, en het helpt je om achteraf te herstellen.

Lees verder

Gezondheid.be

Groeipakket: wat bij een scheiding of verandering van de werksituatie?

In Vlaanderen krijgt elk kind bij de geboorte of adoptie een eenmalig startbedrag en nadien maandelijks een basisbedrag, aangevuld met eventuele toeslagen. Maar wat gebeurt er met de uitbetaling van dat Groeipakket als de situatie van de ouders verandert?

Lees verder

Gezondheid.be

UZ Leuven voert voor het eerst buikwandtransplantatie uit

In UZ Leuven kregen voor het eerst twee darmtransplantpatiënten succesvol een nieuwe buikwand. Tijdens de operatie transplanteert men het buikvlies en het peesblad van de sixpack van een overleden donor. Zo wil men een open buik na orgaantransplantatie voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom worden mannen kaal op de kruin?

Uitdunnende kruinen en inhammen: het is voor veel mannen een nachtmerrie. Waarom valt haar juist op deze plekken uit? Dermatoloog i.o. Tristan van Dongen (Erasmus MC) legt het in deze video haarfijn uit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/01/2022 , bijgewerkt op 31/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram