Nieuwsbrief 27 april

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 27 april

Tekenbeet: hoe een teek verwijderen?

Een teek is een minuscuul diertje, nauwelijks groter dan een speldenkop. De beet van een teek is pijnloos, maar het is wel belangrijk dat je de teek zo snel mogelijk en op een veilige manier verwijdert, om zo eventuele ziektes te vermijden. Hoe doe je dat dan best?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gezond zijn asperges en hoe moet je ze klaarmaken?

De asperge of de asparagus officinalis is de koningin van de lentegroenten: rank, slank en blank. Althans bij ons, want er zijn ook groene en paarse varianten. Hoe gezond zijn asperges en waarop moet je letten als je ze bereidt?

Lees verder

Gezondheid.be

Summerproof in 10 weken

ADVERTORIAL
Blij in je bikini of badpak deze zomer: zou het kunnen lukken? Met dit haalbare vijfstappenplan van Gerlinéa sta je straks versteld van het resultaat. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Dysmenorroe (menstruatiepijn): wat doen bij pijnlijke maandstonden?

Tussen de 60 en 80% van de vrouwen tussen 12 en 24 jaar heeft last van pijnlijke maandstonden. Wat kan je doen? Wanneer moet je naar de dokter? En kan voeding de pijn verlichten? We vroegen het aan menstruatiedeskundige Paula Kragten.

Lees verder

Gezondheid.be

Is shampoo slecht voor je haar?

Meer en meer mensen beweren dat je je haar niet met shampoo moet wassen, omdat er stoffen in zitten die slecht zijn voor je haar, zoals sulfaten, siliconen en parabenen. Cosmetisch wetenschapper Heleen Kibbelaar (Universiteit van Amsterdam) vertelt je wat daarvan waar is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/04/2023 , bijgewerkt op 03/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram