Nieuwsbrief 26 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 26 september

Griepvaccinatie 2022-2023: voor wie, wanneer en waarom?

Als je bent gevaccineerd, is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. En als je toch griep krijgt, dan word je minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking veel kleiner. We zetten alle info rond griepvaccinatie voor komend winterseizoen op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Eten we echt spinnen op in onze slaap?

In de nazomer kruipen paringsrijpe spinnen uit hun schuilplaats, tot groot jolijt van alle arachnofoben. De kans is groot dat ook dit jaar iemand uit je omgeving meldt dat we acht spinnen per jaar opeten in onze slaap, maar is dat wel zo?

Lees verder

Gezondheid.be

Pijn in de borsten: hinderlijk maar meestal onschuldig

Veel vrouwen hebben gedurende kortere of langere tijd last van soms heftige pijn in de borsten. Deze pijn kan variëren van een gespannen of irritant gevoel dat een paar dagen per maand aanhoudt tot een voortdurende kwelling. Wat zijn de oorzaken, en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn biociden en welke risico’s houden ze in voor mens en milieu?

De kans is groot dat je zelf biociden in huis hebt. Biociden zijn pesticiden: chemische stoffen die men gebruikt om ongewenste of schadelijke organismen te bestrijden. Als je deze stoffen niet correct gebruikt, kunnen ze schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Lees verder

Gezondheid.be

Penne met meatballs en geroosterde paprika uit de oven

Dit gerecht is een succesverhaal voor het hele gezin en ideaal voor luie dagen. Je kunt naar hartenlust variëren en combineren met wat er in je koelkast ligt. De beste manier om restjes te verwerken!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/09/2022 , bijgewerkt op 03/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram