Nieuwsbrief 26 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 juli

Pesticiden: hoe kan je bestrijdingsmiddelen op groente en fruit zoveel mogelijk vermijden?

De restanten van schadelijke bestrijdingsmiddelen in groente en fruit zijn zo klein dat het risico voor de gezondheid verwaarloosbaar is, ook bij een ruime consumptie van groenten en fruit. Wil je de blootstelling toch zoveel mogelijk vermijden? Wij geven enkele tips.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Warmte-uitslag: huiduitslag door zweten

Miliaria rubra of lichen tropicus is een huidaandoening die ontstaat door zwelling en prikkeling van de zweetklieren bij warme temperaturen en in een vochtig klimaat. Ze krijgen de afmeting van een tarwekorrel of worden rood. Er kunnen ook talloze kleine blaasjes ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe weet je of je genoeg water drinkt?

Je kan een aantal dagen overleven zonder eten, maar je kunt niet meer dan één à twee dagen zonder drinken. Water is dan ook onze belangrijkste energiebron, maar hoe weet je of je genoeg water binnenkrijgt?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de voordelen van restorative yoga?

De naam zegt het zelf: restorative yoga richt zich op herstel van het lichaam. Het is een langzamere yogavorm. Houdingen worden lang aangehouden en ook de ademhaling krijgt veel aandacht. Zo kan je fysieke en mentale ontspanning stimuleren.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe moet je iemand reanimeren?

Voor je neus zakt iemand in elkaar. Wat moet je doen? In dit online college van Universiteit van Nederland geeft arts Bernard Leenstra (UMC Utrecht) jou een spoedcursus reanimatie.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/07/2022 , bijgewerkt op 10/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram