Nieuwsbrief 26 december

Laatst bijgewerkt: januari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 26 december

Mag je een nies inhouden?

Je kunt een nies niet tegenhouden, maar je kunt natuurlijk wel je neus dichtknijpen en je mond krampachtig toehouden om hem te onderdrukken. Kan dat kwaad?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Witte vingers: de ziekte en het fenomeen van Raynaud

Het fenomeen van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer naar de vingers of tenen wordt belemmerd, waardoor je gevoelloze en blauwe of witte vingers of tenen krijgt. Dat gebeurt in koud en vochtig weer, maar ook als je koude voorwerpen aanraakt of heftige emoties ervaart.

Lees verder

Gezondheid.be

De werking en bijwerkingen van opiaten en opioïden

Opiaten zijn pijnstillers die het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Veelgebruikte opiaten zijn codeïne en morfine. Opiaten zijn doorgaans veilig en effectief tegen hevige, acute pijn. Maar bij langdurig of verkeerd gebruik kunnen opiaten risico’s en bijwerkingen inhouden.

Lees verder

Gezondheid.be

Eindejaarsmenu: zelfgemaakt, snel klaar & stress proof

De vier trefwoorden bij dit eindejaarsmenu: zeer smaakvol, een tikkeltje feestelijk, weinig werk, geen stress. Eens proberen?

Lees verder

Gezondheid.be

Buitenspeeltip: 7 leuke speelbossen in Vlaanderen

Zoek je nog een leuke activiteit voor de vakantie? In deze 7 speelbossen kunnen de kinderen zich uren uitleven. Elke van Sunkissed testte de speelbossen met haar 2-jarig zoontje.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/12/2022 , bijgewerkt op 01/01/2023
volgopfacebook

volgopinstagram