Nieuwsbrief 25 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 25 oktober

SOLK: vage, onverklaarbare, aanhoudende, lichamelijke klachten

SOLK staat voor somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Dat betekent dat men de klachten niet medisch kan verklaren, zoals bij fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), functionele neurologische stoornis (FNS) en prikkelbaredarmsyndroom.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom krijgt de ene sneller blauwe plekken dan de andere?

Je hebt misschien al gemerkt dat er meer blauwe plekken opduiken naarmate je ouder wordt. Meestal zijn ze onschuldig en verdwijnen ze spontaan. Maar soms zijn blauwe plekken een teken van een ernstiger probleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom word je dik van slecht slapen?

Haal je regelmatig een nachtje door of lig je 's nachts uren wakker? Dan kan dat je zomaar een paar extra kilo's opleveren. Ja echt, van slecht slapen word je dikker. In dit college van Universiteit van Nederland vertelt Femke Rutters (Amsterdam UMC) hoe dat komt.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een röntgenfoto en wanneer is het nodig?

Een röntgenfoto is een beeldvormende test waarmee men de binnenkant van je lichaam kan bekijken zonder een incisie te hoeven maken. Dit kan helpen bij de diagnose, controle en behandeling van veel medische aandoeningen.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: ovenschotel met kip, wortel en puree

Gekaramelliseerde kip met worteltjes en puree in de oven, dat is comfort food van de bovenste plank. Zowel groot als klein zullen hiervan smullen!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/10/2022 , bijgewerkt op 04/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram