Nieuwsbrief 25 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 25 augustus

Leuvense onderzoekers verklaren link tussen darmontsteking en parkinson

Sinds enkele jaren is geweten dat onze darmgezondheid een belangrijke invloed heeft op de werking van de hersenen. Alsmaar meer wetenschappers buigen zich over de zogenoemde ‘darm-hersen-as’. Zo ook Leuvense onderzoekers, en die hebben een belangrijke ontdekking gedaan.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de kenmerken van verse vis?

Vis is lekker en gezond, maar tegelijk vrij gevoelig voor bederf. Hoe kan je zien of vis vers is? We sommen enkele kenmerken op. Als de vis aan deze checklist voldoet, weet je zeker dat het om verse vis gaat.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen vlooien in huis?

Vlooien zijn een groot probleem voor huisdiereigenaren. Vooral in de zomer of na een vakantie is de kans op vlooien erg groot. Je kan echter zelf veel overlast voorkomen door op tijd maatregelen te nemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Compressiekousen: wat zijn Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)?

Zeg niet zomaar ‘steunkous’ tegen een therapeutisch elastische kous (TEK) of compressiekous. Ze helpen patiënten met spataders, chronische veneuze insufficiëntie, een open been, diepe veneuze trombose (bijv. na een operatie), lymfoedeem, lipoedeem enzovoort, maar enkel als de juiste compressiekous wordt gebruikt. Waarop moet je letten?

Lees verder

Gezondheid.be

Co-sleeping: hoe kan je de impact op je relatie en seksleven beperken?

De eerste levensmaanden kan je baby beter op de kamer van de ouders slapen, om zo wiegendood te vermijden. Maar wat is de impact van co-sleeping op je relatie, en meer bepaald op de intimiteit? Kinderwensconsulente en seksuologe Vanessa Muyldermans geeft uitleg en tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/08/2023 , bijgewerkt op 14/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram