Nieuwsbrief 25 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 25 augustus

Drie soorten vrouwelijke orgasmes

Ben je een golf, een lawine of een vulkaan? Een studie bevestigt wat sommige onderzoeken al aannamen: er zijn drie soorten vrouwelijke orgasmes. We overlopen ze.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De ziekte van Hirschsprung: oorzaak, symptomen en behandeling

Het kindje van Kobe Ilsen heeft mogelijks de ziekte van Hirschsprung, een aangeboren aandoening waarbij er zenuwen ontbreken in de darmen. Wat houdt dat concreet in? En wat is de impact op de verdere levensloop? 

Lees verder

Gezondheid.be

Appendicitis of blindedarmontsteking: symptomen en behandeling

Als de appendix ontstoken is, moet hij worden verwijderd. Deze aandoening treft ong. 7% van de bevolking. Ze kan op alle leeftijden voorkomen, maar vooral tussen 5 en 24 jaar, met een piek rond 6 jaar. Hoe kan je een acute appendicitis herkennen en hoe verloopt de operatie?

Lees verder

Gezondheid.be

Craniosacraaltherapie: lichaamsherstel via drukbewegingen

Craniosacraaltherapie is een techniek uit de osteopathie waarbij de therapeut via zachte aanrakingen het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. De therapie is geschikt voor iedereen en inzetbaar bij allerhande aandoeningen.

Lees verder

Gezondheid.be

Heeft een mens vlees nodig?

De afgelopen jaren is het aantal vegetariërs fel gestegen, maar is het wel zo gezond om vlees van je menu te schrappen? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Professor Ann Meulemans geeft een woordje uitleg.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/08/2022 , bijgewerkt op 30/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram