NIeuwsbrief 24 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 24 oktober

Eten we echt spinnen op in onze slaap?

In de nazomer kruipen paringsrijpe spinnen uit hun schuilplaats, tot groot jolijt van alle arachnofoben. De kans is groot dat ook dit jaar iemand uit je omgeving meldt dat we acht spinnen per jaar opeten in onze slaap, maar is dat wel zo?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Chronische bronchitis: symptomen en behandeling

Bij bronchitis zijn de vertakkingen van de luchtpijp (bronchiën) geïrriteerd. Je gaat slijm ophoesten en kan moeilijker ademhalen. Wanneer spreekt men van chronische bronchitis? En hoe wordt chronische bronchtitis behandeld?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond zijn pompoenen?

Pompoen is technisch gezien een vrucht omdat hij zaden bevat. Maar qua voedingswaarde leunt hij meer aan bij de groentefamilie. Een pompoen bevat weinig calorieën, terwijl hij wel rijk is aan vitaminen en mineralen. We overlopen de gezondheidsvoordelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe help je kinderen bij de omschakeling naar het winteruur?

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in: je moet de klok één uur achteruit zetten. Dat betekent dus dat je één uur extra kan slapen... Maar veel kinderen worden dus gewoon een uur 'vroeger' wakker. Hoe kan je de overgang naar het winteruur minder pijnlijk maken? Enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: Hoe verloopt een slaaponderzoek naar slaapapneu?

Onze redactrice maakte zich flink zorgen om haar slaappatroon. Meermaals per week schiet zij ’s nachts wakker. Ze slaapt erg onrustig en staat vaak op met ochtendhoofdpijn. Omdat deze symptomen doen denken aan slaapapneu, besloot ze zich op aanraden van haar huisarts naar de slaapkliniek te begeven voor een slaaptest.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/10/2023 , bijgewerkt op 07/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram