Nieuwsbrief 24 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 24 november

Hangry zijn: prikkelbaar worden als je honger hebt

‘Hangry’ is een samentrekking van de woorden ‘hungry’ en ‘anger’. Het betekent dus dat je knorrig bent, omdat je honger hebt. Behalve dat dit vervelend is voor jezelf, is het voor je omgeving ook niet altijd aangenaam. Welke mechanismen veroorzaken dat hangry gevoel?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Geen seksdrive meer sinds de bevalling? Seksuologe Vanessa geeft raad

Staat je seksleven op een laag pitje sinds jullie kindje geboren is? Raak je maar moeilijk opgewonden of is je libido zelfs helemaal weg? Dat is niet abnormaal, vertelt seksuologe en relatietherapeute Vanessa Muyldermans.

Lees verder

Gezondheid.be

Revolutionair: liposomale voedingssupplementen werken sneller en doeltreffender

We slikten nooit zoveel voedingssupplementen als vandaag, maar het grootste deel van de werkzame stoffen gaan verloren in ons spijsverteringsstelsel. Bij liposomale voedingssupplementen komen de vitamines en mineralen wél intact in onze bloedbaan terecht, waardoor ze sneller en doeltreffender werken. Een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Rookmelders zijn verplicht: hoe en waar moet je ze installeren?

Jaarlijks sterven in België tientallen mensen in een woningbrand. Daarbij maakt niet alleen de hitte van het vuur slachtoffers, maar is vooral de rook dodelijk. Sinds 2020 zijn rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen. Waarop moet je letten als je een rookmelder koopt en installeert?

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast over stress en burn-out: hoe voorkomen en behandelen?

Een beetje stress is helemaal niet erg, en zelfs gezond. Maar wanneer spreek je van chronische stress, en hoe kan dit uiteindelijk leiden tot een burn-out? Psycholoog Yuna van den Adel legt dit haarfijn uit en vertelt ook hoe je chronische stress en een burn-out kan voorkomen en behandelen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/11/2022 , bijgewerkt op 28/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram