Nieuwsbrief 24 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 24 mei

Welke koolhydraten zijn gezond en welke zijn dikmakers?

Samen met eiwitten en vetten behoren koolhydraten tot de macronutriënten. Het belangrijkste doel van koolhydraten is om brandstof te leveren aan ons lichaam, maar er is wel een verschil in kwaliteit. Wat zijn de effecten op onze gezondheid? En is een koolhydraatarm dieet een goed idee?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

11 oorzaken voor klachten aan de teelballen en hoe behandelen

Klachten aan het scrotum (de balzak) kunnen verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen zijn de klachten onschuldig en van voorbijgaande aard. Soms is er echter sprake van een ernstige oorzaak.

Lees verder

Gezondheid.be

Blijf baas over je blaas

ADVERTORIAL
Kijk jij net zoals ons uit naar het reisseizoen deze zomer? Wij gidsen je in dit artikel alvast op weg naar een zorgeloze reis met enkele nuttige tips & tricks voor compleet urinair comfort op reis.

Bekijk de tips

Gezondheid.be

Vet is niet noodzakelijk een risico voor hart- en vaatziekten

Men neemt over het algemeen aan dat overtollig lichaamsvet een gezondheidsrisico vormt, vooral voor hart- en vaatziekten. Maar dit blijkt niet noodzakelijk zo te zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zie of hoor je soms iets wat er helemaal niet is?

Je hoort of voelt je telefoon trillen, maar als je ernaar kijkt heeft er helemaal niemand gebeld. Herkenbaar? Prof. dr. Iris Sommer vertelt je hoe dit in je hersenen werkt en wanneer je je eigen oren en ogen wél of níet kunt geloven.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/05/2022 , bijgewerkt op 31/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram