Nieuwsbrief 24 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 24 januari

Stress: symptomen en gevolgen voor de gezondheid

Stressreacties helpen het lichaam zich aan te passen aan nieuwe situaties. Stress kan gezond zijn: het houdt ons alert, gemotiveerd en klaar om gevaar te vermijden, maar aanhoudende stress is niet goed voor ons en kan zelfs verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe werkt een bloedtransfusie en zijn er risico’s?

Een bloedtransfusie is een medische routineprocedure waarbij men bloed vervangt dat verloren is gegaan na een verwonding of operatie. Ook bij de behandeling van bepaalde aandoeningen gebruikt men soms bloed van iemand anders. 

Lees verder

Gezondheid.be

De onmiskenbare impact van onze darmgezondheid op lichaam en geest

Heel wat mensen kampen met een opgeblazen buik, constipatie, huidproblemen of voedselintoleranties. Goed voor onze darmen zorgen is belangrijk en kan een deel van de oplossing zijn. Het belang van een gezond darmmicrobioom wordt helaas nog te vaak onderschat.

Lees verder

Gezondheid.be

12 vragen over anale seks

Voor veel mensen rust er een taboe op anaal seksueel contact. Sommige mensen vinden het fijn, andere mensen moeten er niet aan denken, en weer andere zijn nieuwsgierig en willen ermee experimenteren. Wij hebben twaalf veel voorkomende vragen beantwoord.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarop moet je letten bij het maken van fruitpap voor je baby?

Als je kindje vier à zes maanden oud is, is hij klaar voor méer dan melk. Hoe kan je best fruitpap maken, en waarop moet je nog letten? Enkele tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/01/2023 , bijgewerkt op 02/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram