Nieuwsbrief 24 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 24 februari

Mogelijke oorzaken van duizeligheid

Voel je je plots draaierig, duizelig of licht in je hoofd? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is er niets om je zorgen over te maken, maar duizeligheid kan ook een symptoom zijn van een onderliggende aandoening die mogelijk wel medische aandacht vraagt. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is angst en wanneer spreekt men van een angststoornis?

Angst is een emotie die wordt gekenmerkt door gevoelens van spanning, bezorgde gedachten en lichamelijke veranderingen. Maar liefst een vierde van alle personen krijgt in zijn leven ooit te maken met angstproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Baarmoederhalskanker: symptomen, diagnose en behandeling

In België worden jaarlijks ongeveer 600 vrouwen getroffen door baarmoederhalskanker. Vroege opsporing van het humaan papillomavirus (HPV) door middel van uitstrijkjes verhoogt de overlevingskans. Tegenwoordig is vaccinatie tegen HPV het beste wapen in de strijd tegen de ziekte.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe ga je best om met uitdagend gedrag van je peuter?

De peutertijd is per definitie een erg vermoeiende tijd voor ouders, maar weet vooral dat je kindje het lastig héeft, en geen lastpak ís. Hoe kan je best omgaan met uitdagend gedrag? Tips van Karolien Raeymaekers, klinisch psycholoog-gedragstherapeut en auteur van 'Denk als je peuter/kleuter'.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: scheelzien

Michael Lievens (33) begon scheel te zien toen hij drie jaar was. Het was de start van een lange zoektocht naar geschikte hulp en een behandeling die wel beterschap bood, maar tevergeefs. Vandaag is Michael vastberaden om lotgenoten wél de juiste begeleiding te bezorgen die destijds ontbrak.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/02/2023 , bijgewerkt op 04/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram