Nieuwsbrief 24 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 24 februari

Cryolipolyse: afvallen door hardnekkig vet te bevriezen (CoolSculpting)

‘Cryolipolyse’, waarvan CoolSculpting de bekendste merknaam is, is een wetenschappelijke methode die de vetcellen onder je huid koelt en vernietigt, terwijl alle andere weefsels intact blijven. De procedure is bedoeld voor zones van hardnekkig vet die niet weg te krijgen zijn met een dieet of sport.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tabletnek en smartphonepols: Hoe kan je de symptomen verlichten?

Hadden veel mensen die vaak de computer gebruikten vroeger last van een zogenaamde muisarm, dan zouden nu meer en meer mensen last hebben van een tabletnek en een smartphonepols door het toenemend gebruik van mobiele apparaten.

Lees verder

Gezondheid.be

Bruxisme: hoe ontstaat nachtelijk knarsetanden en is het schadelijk?

Knarsetanden is het krachtig over elkaar schuiven van de tanden waarbij een knarsend geluid ontstaat. Dat heet met een duur woord ook wel bruxisme. Wanneer kan het kwaad, en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Flesvoeding: hoe en wanneer moet je de flessen steriliseren?

Baby’s zijn minder goed bestand tegen infecties. Een besmetting bij een baby leidt gemakkelijk tot een ziektetoestand. Extra aandacht schenken aan hygiëne is dan ook geen overbodige luxe. Maar hoe kan je best de flesjes steriliseren? En wanneer volstaat het om ze grondig te reinigen?

Lees verder

Gezondheid.be

Is verse groente gezonder dan uit pot of diepvries?

Je intuïtie zegt je misschien dat je groente altijd vers moet kopen, want daar zitten nu eenmaal veel meer gezonde stoffen in dan bij groente in een pot. Toch? In dit college van Universiteit van Nederland legt levensmiddelentechnoloog Matthijs Dekker (Wageningen University) uit of dat waar is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/02/2022 , bijgewerkt op 07/03/2022
volgopfacebook

volgopinstagram