Nieuwsbrief 24 april

Laatst bijgewerkt: mei 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 24 april

Faalangst: soorten, symptomen en behandeling

Faalangst is een diepgewortelde angst die opkomt bij een taak of opdracht die beoordeeld zal worden. De wil om het goed te doen is zodanig groot dat een vrees ontstaat dat de eigen verwachtingen en die van anderen niet ingelost kunnen worden.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt een bepaalde groep van mensen aan om een mondmasker te dragen. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Zijn sojaproducten goed voor het hart?

Voedsel op basis van soja, zoals tofoe, zou het risico op hartaandoeningen verkleinen. Dat suggereert Amerikaans onderzoek op meer dan 200.000 mensen. De wetenschappers zagen vooral een positief effect bij vrouwen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vier misverstanden over ongewild urineverlies of urine-incontinentie

Over ongewild urineverlies bestaan veel misverstanden en taboes. Zo denken veel mensen foutief dat urine-incontinentie hoort bij verouderen, dat het alleen bij vrouwen voorkomt of dat het normaal is na een bevalling.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/04/2020 , bijgewerkt op 04/05/2020
volgopfacebook

volgopinstagram