Nieuwsbrief 23 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 23 mei

Verschillende soorten pijn bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom dat letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren” betekent. De aandoening veroorzaakt veel verschillende lichamelijke en mentale klachten die wisselen in aard en intensiteit. De pijn die gepaard gaat met fibromyalgie, kan je onderverdelen in zeven soorten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Apenpokkenvirus in België: “Wees waakzaam voor de symptomen”

Het apenpokkenvirus is een virale infectie die normaal gezien enkel in Centraal- en West-Afrika voorkomt, maar nu duikt de ziekte ook in onze contreien op. Hoe komt dat? Wat zijn de symptomen? En moeten we ons zorgen maken?

Lees verder

Gezondheid.be

14 mogelijke oorzaken van gezwollen vingers

Meestal krijg je gezwollen vingers wanneer lichaamsvloeistoffen zich ophopen in weefsels of gewrichten. Het is aangeraden om de zwellingen in de gaten te houden, want het kan een symptoom zijn van een groter medisch probleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Farrorisotto met bloemkool en salie

Farro is een 'goed voor je'-graan' en het geeft deze risotto een nootachtige bite. De knapperige salie en amandelen brengen dit gerecht naar een hoger smulniveau!

Lees verder

Gezondheid.be

Bepaalt het standje of je een jongen of een meisje krijgt?

Als je aan kinderen begint, heb je misschien een lichte voorkeur voor een jongen of een meisje. Kan je dat zelf in de hand werken? Klinisch geneticus prof. dr. Hilde Van Esch (KU Leuven) weet er het fijne van en onderscheidt feiten van fictie.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/05/2022 , bijgewerkt op 31/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram