Nieuwsbrief 22 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 22 september

Epstein-barrvirus (EBV): oorzaak van klierkoorts, auto-immuunziekten en andere aandoeningen

Veel mensen zijn besmet met het Epstein-barrvirus (EBV) zonder het te weten. Uit een EBV-infectie kan de ziekte van Pfeiffer (klierkoorts) ontwikkelen. Er zou ook een mogelijk verband zijn tussen EBV en andere aandoeningen, waaronder kanker, auto-immuunziekten en long COVID.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gezondheid.be trakteert op een gratis receptenboekje

Tijdens de wintermaanden kan je lichaam wel een gezondheidsboost gebruiken, dus trakteren we al onze nieuwsbrief-abonnees op een gratis boekje met heerlijke, gezonde ontbijtrecepten. Smakelijk!

Download het boekje hier

Gezondheid.be

Minder kans op littekens als je de wonde vochtig houdt

Lang werd gedacht dat je een wonde het best kan laten indrogen tot een korst wordt gevormd waaronder nieuwe huidcellen ontstaan, maar uit onderzoek blijkt dat de huid in een vochtige omgeving bijna twee keer zo snel geneest.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond is broccoli?

Broccoli zou bescherming bieden tegen verschillende kankers, een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, diabetes kunnen voorkomen, goed zijn voor de ogen en het geheugen enzovoort. Heel wat gezondheidsclaims dus. Wat zegt de wetenschap? Hoe gezond is broccoli nu echt?

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: 32 jaar en parkinson

"Nooit had ik kunnen denken dat ik op 32-jarige leeftijd Parkinson zou krijgen", vertelt Steve. "Een ziekte die heel mijn leven veranderde, een leven dat ik niemand zou willen geven, al was het zelfs maar voor even." Zijn verhaal.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/09/2022 , bijgewerkt op 27/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram