Nieuwsbrief 22 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 22 november

Alcohol drinken na het sporten, hoe ongezond is dat?

Alcohol vertraagt het natuurlijke herstelproces van je lichaam. Als je toch graag een alcoholisch drankje neemt, wacht je beter totdat je de koolhydraten- en vochtvoorraad in je lichaam weer hebt aangevuld. Bier is overigens een betere keuze dan een andere alcoholische drank.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Dit zijn de 13 meest voorkomende bacteriële infecties

Er zijn veel relatief onschuldige infecties zoals keelontsteking, maar bacteriële infecties kunnen ook levensbedreigende aandoeningen veroorzaken, zoals meningitis.

Lees verder

Gezondheid.be

Body dysmorphic disorder (BDD): dwanggedachten over ingebeelde lelijkheid

Body dysmorphic disorder (BDD) is een psychische aandoening waarbij je obsessieve gedachten hebt over een gebrek aan je uiterlijk. Deze imperfectie is ofwel ingebeeld ofwel sterk overdreven. 

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer slaapt een baby door?

Veel kersverse ouders zouden een bom geld neerleggen om na enkele slopende weken eens van een deftige nachtrust te genieten. Dus hier komt de vraag van één miljoen: wanneer slaapt een kindje door? 

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte in de wereld. In een online college legt professor Bloem uit hoe dat komt. Gelukkig heeft hij ook goed nieuws, we kunnen Parkinson steeds beter behandelen én wellicht in de toekomst zelfs voorkomen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/11/2022 , bijgewerkt op 28/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram