Nieuwsbrief 22 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 22 juli

Giardiasis: symptomen, preventie en behandeling

Giardiasis is een infectie die veroorzaakt wordt door de Giardia lamblia-parasiet. Deze eencellige parasiet huist in de binnenkant van de dunne darm en wordt verspreid door contact met besmette mensen of huisdieren, door het eten of drinken van besmet voedsel en door te zwemmen in besmet water.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Lichaamseigen stof irisine als middel tegen obesitas

Skeletspieren kunnen als een orgaan worden beschouwd dat bepaalde hormonen uitscheidt. Een van die hormonen is irisine. Door zijn rol in de glucoseopname en het vetmetabolisme kan het worden ingezet als therapeutisch middel in de strijd tegen obesitas en stofwisselingsziektes.

Lees verder

Gezondheid.be

Legionella: waarop moet je letten op reis?

Legionella groeit in waterleidingen waarin het water een tijd heeft stilgestaan. Aangezien legionella goed gedijt bij hoge temperaturen, is het risico op besmetting groter in warme vakantielanden, zoals Italië, Spanje, Turkije en Griekenland. Ook op cruiseschepen worden elk jaar gevallen vastgesteld.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom worden er sulfieten toegevoegd aan wijn?

‘Bevat sulfieten’, dat staat verplicht op het etiket van elke wijnfles die meer dan 10 mg sulfiet per liter bevat. Maar waarom zitten er sulfieten in wijn? En wat doet dat met onze gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Muco Run For Air: 20KM wandelen of lopen door Brussel

Begin juni werd het licht op groen gezet voor de organisatie van de 41ste editie van de 20KM door Brussel. Dit jaar kan je niet alleen lopen, maar ook wandelen. Schrijf je in via Muco RunForAir en zet zo letterlijk stappen in de strijd tegen muco.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram