Nieuwsbrief 22 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 22 december

Kan je de afbraak van alcohol in je bloed versnellen?

Sommige mensen beweren dat koffie drinken, een koude douche nemen, veel bewegen of frisse lucht opzoeken kan helpen om het alcoholpercentage in je bloed sneller af te breken. Klopt dat?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Condens: is vocht in huis een gevaar voor de gezondheid?

Vocht is niet per se slecht voor de gezondheid, maar te veel vocht in huis kan leiden tot de verspreiding van schimmel en huisstofmijt. Dat kan wel een gevaar vormen, vooral voor mensen die gevoeliger zijn of allergieën hebben. Hoe weet je of je huis te vochtig is?

Lees verder

Gezondheid.be

Massages tegen stress: wat is massotherapie?

Massotherapie is een groep massagetechnieken die ontworpen zijn om je te kalmeren en te ontspannen. Het kan stress verminderen, spanning wegnemen en zelfs je slaap verbeteren. In tegenstelling tot fysiotherapie is het niet bedoeld om bepaalde ziekten te behandelen of te voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Helpt sushi tegen alzheimer?

Wist je dat de kans 1 op 5 is dat je in je leven aan een vorm van dementie zal lijden? Gelukkig is de wetenschap druk in de weer om die kans te verkleinen. Melissa Schepers onderzoekt als neurowetenschapper aan de UHasselt de wonderlijke effecten van zeewier, want dat zou Alzheimer zelfs kunnen voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap nestelt een bevrucht eitje zich op een andere plaats dan in de baarmoeder. De aandoening kan levensbedreigend zijn. Een vroege diagnose en snelle beëindiging van de zwangerschap is dus cruciaal.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/12/2023 , bijgewerkt op 25/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram