Nieuwsbrief 22 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 22 augustus

Wat is onweerastma en hoe voorkom je het?

Onweerastma is een zeldzame vorm van astma die kan voorkomen bij een onweer op een dag waarbij veel pollen in de lucht hangen. Iedereen kan onweerastma krijgen, zelfs wie nog nooit astma heeft gehad.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Schizofrenie: als je het normale contact met de werkelijkheid verliest

Schizofrenie is één van de meest hinderlijke en chronische mentale aandoeningen, gekenmerkt door langdurige of terugkerende psychoses. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, heeft het niets te maken met een 'gespleten persoonlijkheid'.

Lees verder

Gezondheid.be

Syndroom van Reiter: een reactieve artritis

De ziekte of het syndroom van Reiter is een vorm van ontstekingsreuma of reactieve artritis. Dat is een gewrichtsontsteking die optreedt als reactie op een infectie elders in het lichaam, meestal aan de darmen, urinewegen (urethritis) of geslachtsorganen, zoals een baarmoederontsteking (cervicitis).

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe een vastzittende ring verwijderen?

Door het ouder worden, door een allergische reactie of na een kwetsuur aan de hand of de vinger (een wonde, kneuzing, breuk, insectenbeet) kan het gebeuren dat de vingers dikker worden. Hoe krijg je dan die ring uit?

Lees verder

Gezondheid.be

Maatje-minder-paella

Paella, dat is de zomer op je bord! Deze lijnvriendelijke versie is gemaakt op basis van bloemkoolkorrels in plaats van rijst. Een overheerlijk wokgerecht dat in minder dan een half uur op tafel staat.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/08/2022 , bijgewerkt op 30/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram