Nieuwsbrief 21 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 21 oktober

Welke snijplank is best: een houten snijplank of een snijplank van kunststof?

Men denkt vaak dat plastic snijplanken gemakkelijker schoon te maken zijn en dus automatisch ook hygiënischer zijn. Maar is dat wel zo? En hoe moet je een snijplank onderhouden?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is autisme?

Autisme is een complexe, levenslange ontwikkelingsstoornis. Iemand met autisme kan moeite hebben met sociale vaardigheden, communicatie, relaties en zelfregulering. Het is een spectrumaandoening, wat betekent dat ze op verschillende manieren en in verschillende mate tot uiting komt.

Lees verder

Gezondheid.be

Contactallergie voor rubber

Als je na contact met rubber een jeukende, rode huiduitslag krijgt, dan lijd je misschien aan een contactallergie of een allergisch contacteczeem. Het is niet zozeer het rubber dat het probleem is maar wel de chemische stoffen die aan rubber worden toegevoegd om het te kunnen verwerken.

Lees verder

Gezondheid.be

Borstvoeding geven verlaagt het risico op borstkanker

Als meest optimale voedingsbron heeft borstvoeding een positief effect op de gezondheid van je baby, maar ook de moeder vaart er wel bij. Wie haar kind langere tijd borstvoeding geeft, loopt een lager risico om borstkanker te ontwikkelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten?

Door te hoesten probeert ons lichaam slijmen, virussen en bacteriën uit onze luchtwegen te krijgen. Het is dus een nuttige reflex die we beter niet onderdrukken. Al kan een hoest natuurlijk wel vervelend zijn. Zeker 's nachts. Wat kan je op zo’n moment doen om het hoesten te stoppen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/10/2022 , bijgewerkt op 28/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram