Nieuwsbrief 21 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 21 oktober

Wat doet stress met je lichaam op korte en lange termijn?

Stress kan een krachtige bondgenoot zijn die het mogelijk maakt optimaal te presteren en alert te reageren op gevaar. Acute stress moedigt je aan om nieuwe dingen te leren en zelfkennis en zelfinzicht te verwerven. Maar te veel stress en langdurige stress zijn schadelijk, zo vertelt Dr. Luc Swinnen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Mamma CT: pijnloos borstonderzoek ter vervanging van een mammogram

Veel vrouwen staan niet te popelen voor een borstonderzoek, omdat een mammogram onaangenaam en soms best pijnlijk is. Duitse radiologen hebben daarom de Mamma CT ontwikkeld, wat niet alleen comfortabeler aanvoelt, maar ook nauwkeuriger resultaten oplevert.

Lees verder

Gezondheid.be

Zorg dragen voor je tandvlees betekent zorg dragen voor je gezondheid

Bloedingen, ontstekingen, slechte adem... Tandvleesproblemen neemt men vaak niet ernstig genoeg. Door zorg te dragen voor je tandvlees draag je echter zorg voor je gezondheid in het algemeen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom tranen je ogen als je buiten bent?

Oogartsen horen vaak de klacht van tranende ogen in de wind of bij het buiten komen. Dit kan gaan van een vochtig gevoel in de ogen, tot krokodillentranen bij het wandelen in de koude lucht.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel tandpasta hebben we nodig?

Sommige mensen bedekken hun tandenborstel met een dotje tandpasta, anderen knijpen royaal een hele sliert uit om hun gebit grondig te poetsen. Hoeveel tandpasta hebben volwassenen en kinderen nu eigenlijk nodig voor een glansrijk resultaat?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/10/2021 , bijgewerkt op 29/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram