Nieuwsbrief 21 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 21 maart

Is het ongezond om te schrijven op je handen?

Inkt is een samenstelling van allerhande chemische stoffen. Hoewel het goedje niet bedoeld is voor contact met je huid, belandt het daar wel soms. Voor korte memo’s bijvoorbeeld of een tekeningetje op de arm van je kind. Inkt komt zo in onze bloedbaan terecht. Hoe ongezond is dat precies?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is het inslikken van sperma gevaarlijk?

Veel mannen hebben het graag dat hun sekspartner bij het pijpen het sperma inslikt. Is dat gezond? Of misschien net gevaarlijk, omdat je zo soa's kan doorgeven?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen spierkrampen?

Bij een spierkramp krijgt je spier of een gedeelte van je spier onvoldoende zuurstof. De spiervezels trekken daardoor plots hevig samen. Hoewel spierkrampen veelal onschuldig zijn, zijn ze wel hinderlijk. Je kan ze dus maar beter voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: Eline kreeg een kindje met downsyndroom

’t Was een zwangerschap uit de boekskes, vertelt Eline, maar het verhaal liep anders dan verwacht. Jack bleek bij de geboorte het syndroom van Down te hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Darmobstructie: mogelijke oorzaken en symptomen

Een darmobstructie is een verstopping in de dunne of dikke darm. Daardoor kan voedsel, maagzuur, gas en vocht zich ophopen. Een medische behandeling is dan ook altijd noodzakelijk.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/03/2023 , bijgewerkt op 26/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram