Nieuwsbrief 21 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 21 juli

Wat is reuma precies en welke soorten zijn er?

Reuma is een verzamelnaam voor een aantal zeer uiteenlopende aandoeningen die pijn en/of misvormingen veroorzaken in de gewrichten, de gewrichtskapsels, de spieren, de pezen, de slijmzakjes, het bot en de organen. Er zijn grosso modo vier soorten reumatische aandoeningen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe ga je om met verzamelwoede (hoarding)?

Iemand met verzamelwoede verzamelt en bewaart dwangmatig spullen tot op het punt dat zijn huis onleefbaar wordt. De gedachte dat hij dingen moeten weggooien, maakt hem angstig. Hulp zal hij doorgaans weigeren. Iemand met verzamelwoede kan daardoor helemaal geïsoleerd raken.

Lees verder

Gezondheid.be

Zweepslag: spierscheur in de kuit

Een zweepslag is een spierscheur. De zweepslag dankt zijn naam aan de plotse felle pijnscheut die optreedt. Een zweepslag kan in alle spieren optreden maar komt het meeste voor in de kuit en bovenbeenspieren (quadriceps en hamstrings).

Lees verder

Gezondheid.be

Tips voor een huidvriendelijke douche of bad

Lang douchen of baden kan de huid uitdrogen, doordat de natuurlijke vetlaag van de huid wordt gewassen. Ook sommige producten (zoals zeep) kunnen de huid uitdrogen. Heb je een gevoelige of droge huid, dan kan je beter zo kort mogelijk, niet te heet en niet te vaak douchen. En we hebben nog meer tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe maak je gezond tweekleurenijsjes vol fruit?

Als de temperaturen stijgen, smaakt een ijsje des te meer. Ijsjes hoeven trouwens helemaal geen suikerbom te zijn. In dit filmpje van onze Nederlandse zus Gezondheidsnet zie je hoe je in een mum van tijd tweekleurenijs maakt met echt fruit en een rijke fruitsmaak.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/07/2022 , bijgewerkt op 10/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram