Nieuwsbrief 21 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 21 april

Melanoom herkennen: wat zijn de symptomen?

Melanoom is een ernstige huidkanker. In een vroeg stadium kan de kanker gemakkelijk behandeld worden, in een verder stadium kan hij uitzaaien naar andere organen. Kwaadaardige melanomen zien er anders uit dan gewone moedervlekjes. Hoe kan je melanomen herkennen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Natte droom: klaarkomen in je slaap

Natte dromen zijn niet enkel een fenomeen bij puberende jongens. Ook op volwassen leeftijd kan je een natte droom ervaren, en dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Erotische dromen kunnen een natte droom opwekken. Daarnaast spelen je hormonen een rol.

Lees verder

Gezondheid.be

Koortsblaasje of koortslip: oorzaak en behandeling

Een koortsblaasje of koortslip is een huidaandoening, veroorzaakt door het herpesvirus, die meestal voorkomt op of rond de lippen. Eén Belg op vijf heeft regelmatig last van koortsblaasjes. Deze blaasjes zijn niet alleen esthetisch hinderlijk, maar ook pijnlijk en besmettelijk.

Lees verder

Gezondheid.be

Epilepsie: symptomen en behandeling

Epilepsie wordt ook wel "vallende ziekte" genoemd. Epilepsie is een verzamelnaam van stoornissen die gepaard gaan met aanvallen met specifieke symptomen. Ongeveer 1 op de 100 mensen in België lijdt aan epilepsie.

Lees verder

Gezondheid.be

'Helft zwangere vrouwen heeft last van urineverlies'

Bekkenbodemproblemen hangen nog steeds in de taboesfeer, denk maar aan een orgaanverzakking, urineverlies, stoelgangproblemen en seksuele dysfunctie, maar laten we beginnen bij het begin: wat doen die bekkenbodemspieren dan precies, waar liggen ze eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/04/2023 , bijgewerkt op 28/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram