Nieuwsbrief 20 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 20 september

Zorgwekkende toename van kanker bij mensen jonger dan 50 jaar

Komt er een "wereldwijde epidemie van vroege kanker"? Deze vraag komt uit een studie die onlangs werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews Clinical Oncology.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Maagzweer: oorzaken, symptomen en behandeling

Een maagzweer is het gevolg van beschadiging van het slijmvlies van de maag of de twaalfvingerige darm. Er was een tijd dat de behandeling van een maagzweer uiterst moeilijk was, maar dankzij een beter begrip van de ziekte kan een patiënt nu al na enkele dagen genezen zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan het gluten zijn? Doe de test!

ADVERTORIAL
Bij coeliakie zorgen de vaak vage symptomen voor grote onderdiagnose. Schär, expert in glutenvrij eten en leven, maakte daarom een zelftest.

Lees meer over coeliakie

Gezondheid.be

Trainingsschema krachttraining: deze oefeningen kan je thuis doen

Krachttraining is interessant voor iedereen, of je nu spiermassa wil opbouwen of je lichaam strakker en fitter wil krijgen. Je kan de oefeningen ook thuis uitvoeren. We geven een aanzet voor een trainingsschema.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe ontstaat migraine?

Voor veel migrainepatiënten is een aanval zo heftig dat ze zich moeten opsluiten in een donkere kamer met oordoppen in. Sommigen zijn zo misselijk dat ze continu moeten overgeven. In dit college legt neuroloog Gisela Terwindt (LUMC) uit wat zo'n migraineaanval precies veroorzaakt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/09/2022 , bijgewerkt op 27/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram