Nieuwsbrief 20 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 20 mei

Verslikken: het Heimlich manoeuvre kan je leven redden

Als je getuige bent van een verstikking, moet je snel optreden. Als je het obstakel niet met de vingers kan verwijderen, kan je, zowel bij een volwassene als bij een kind, twee technieken toepassen: op de rug slaan en/of buikstoten geven (Heimlich-greep).
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Psoriasis van de hoofdhuid: kenmerken en behandeling

Psoriasis komt vrij vaak voor aan de hoofdhuid. Deze vorm noemt men psoriasis capitis. Net als gewone psoriasis ontstaat het door een versnelde celdeling van de huidcellen en een afwijkende afweerreactie die tegen deze huidcellen is gericht.

Lees verder

Gezondheid.be

Alzheimer: het belang van mondhygiëne en orale bacteriën

Verschillende studies toonden al een verband aan tussen de gezondheid van de mond, meer bepaald parodontitis, en het risico op het ontwikkelen van Alzheimer. Nieuw is de link met beta-amyloïdeproteïne, een sleutelelement van deze vorm van dementie.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is het beste tijdstip voor seks?

Volgens dr. Paul Kelley van Oxford University is er niet alleen een ideaal tijdstip voor het slapen en ontwaken, er is ook een ideaal tijdstip voor seks! Hij deed er jarenlang onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat ‘it’s sex o’clock’ leeftijdsgebonden is.

Lees verder

Gezondheid.be

Het verhaal van Agath: anorexia nervosa

Mensen die lijden aan anorexia hebben angst om bij te komen en hongeren zichzelf uit. Na verloop van tijd hebben ze een extreem ondergewicht, wat allerlei ernstige fysieke problemen met zich meebrengt en zelfs de dood tot gevolg kan hebben. We gingen luisteren naar het verhaal van Agath.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/05/2022 , bijgewerkt op 25/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram