Nieuwsbrief 20 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 20 juli

Hoe schadelijk zijn nitrosamines in voeding?

Nitrosamines zijn verontreinigende stoffen die onbedoeld kunnen ontstaan tijdens het maken van bepaalde producten. Je vindt ze in latexproducten, voedsel, sigarettenrook en speelgoed, zoals slijm en vingerverf. Sommige nitrosamines kunnen kankerverwekkend zijn na langdurige blootstelling.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe hou je een zandbak proper en waarom is dat belangrijk?

Kinderen spelen graag in zand. Ze kunnen er lekker mee knoeien en hun fantasie de vrije loop laten. Voor de gezondheid van je kind is proper zand echter een vereiste.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over Multiple Sclerose (MS)

MS is een auto-immuunziekte waarbij ons immuunsysteem cellen en stoffen uit het eigen lichaam als vreemde cellen en stoffen ziet en gaat aanvallen. In het geval van MS wordt de myelineschede aanvallen. Dit is een soort van isolatiemateriaal rond onze zenuwbanen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom slaapt je baby het best in een babyslaapzak?

Een kind slaapt van bij de geboorte het best in een slaapzak. Een dekentje met laken kan ook. Een dekbed of donsdeken wordt afgeraden omdat het veel te warm is. Het gebruik van een slaapzak is zeker voor de piekleeftijd van risico op wiegendood (3 tot 5 maanden) het meest aangewezen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe word ik fit vanuit mijn luie zetel?

De wetenschap heeft ons leven al op ongelooflijk veel manieren makkelijker gemaakt, maar toch zijn er ook veel zaken die nog niet zijn aangepakt. Zoals fit zijn, bijvoorbeeld. Zou er nu echt geen enkele manier zijn om fit te worden zonder er maar een druppel zweet aan te verspillen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/07/2023 , bijgewerkt op 26/07/2023
volgopfacebook

volgopinstagram