Nieuwsbrief 20 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 20 juli

Dyspraxie: coördinatie-ontwikkelingsstoornis

Dyspraxie is een ontwikkelingsstoornis van het motorische systeem in de hersenen, waardoor informatie niet correct wordt verwerkt. Het plannen, coördineren en uitvoeren van bewegingen is bij opgroeiende kinderen daardoor verstoord. Ook het aanleren van nieuwe vaardigheden verloopt moeizamer.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kan prebiotica met mentale welzijn verbeteren?

Dat groenten en fruit bijdragen tot een goede darmgezondheid is al langer geweten. Een reeks recente studies wijst ook op het potentiële voordeel van prebiotische supplementatie bij het verbeteren van de symptomen van een reeks lichamelijke en geestelijke aandoeningen.

Lees verder

Gezondheid.be

Check in 3 snelle vragen of je bestemming een teken-risico heeft

ADVERTORIAL
Tekenencefalitis kan in sommige regio’s worden overgedragen door teken. Deze potentieel dodelijke virusinfectie mag niet worden verward met de ziekte van Lyme. Loop je een risico op tekenencefalitis op reis? Doe de test in 1 minuut om te zien of bescherming aanbevolen is.

DOE DE CHECK…

Gezondheid.be

Onderzoek: VUB zoekt vrijwilligers (50+) met knieartrose

Bijna 80 procent van de 55-plussers heeft last van artrose. In geval van knieartrose raden internationale richtlijnen bewegingstherapie aan als niet-farmacologische behandeling. Met succes, maar meer onderzoek is nodig om de inhoud van die therapie te optimaliseren.

Lees verder

Gezondheid.be

Bedrijven in Vlaanderen: wel gratis fruit, maar geen hulp bij burn-out

Onze bedrijven waken steeds beter over een gezonde werkvloer. Toch minstens over de fysieke gezondheid van de werknemers. De zorg om het mentaal welzijn kan nog een stuk beter.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram