Nieuwsbrief 20 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 20 februari

Gezond ouder worden: wat eten?

Een nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen die vanaf hun veertigste meer eiwitten consumeren minder chronische ziekten ontwikkelen en waarschijnlijk gezonder ouder worden. Om welke eiwitten gaat het dan? En wat kan je beter mijden qua voeding?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is het gebruik van een luchtbevochtiger gezond?

Luchtbevochtigers kunnen onder andere helpen bij een hoest en een verkoudheid. Maar welk toestel je ook hebt, als je het niet correct gebruikt en onderhoudt, loop je het risico dat schadelijke micro-organismen zich ontwikkelen en verspreiden binnenshuis.

Lees verder

Gezondheid.be

Saartje Vandendriessche over het vinden van de juiste balans tussen voeding en supplementen

ADVERTORIAL
“Om te functioneren en de dag vol energie door te komen heeft ons lichaam mineralen en vitaminen nodig. Aangezien we deze niet voldoende uit gezonde voeding kunnen halen, vul ik dit tekort aan met een voedingssupplement,” vertelt Saartje Vandendriessche.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Angst voor de tandarts

Iedereen voelt zich wel eens angstig - het is een veel voorkomend fenomeen. Maar als deze angsten het dagelijks leven belemmeren, spreken we van angststoornissen. Angst voor de tandarts is een bekende variant. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond is feta?

Feta is een Griekse kaas die doorgaans gemaakt wordt van schapen- en geitenmelk. Doordat de kaas gemakkelijk brokkelt en een scherpe, frisse smaak heeft wordt hij vaak gebruikt in salades als smaakmaker. Maar is feta ook gezond?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/02/2024 , bijgewerkt op 26/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram