Nieuwsbrief 20 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 20 april

Houdbaarheid: hoelang blijft zonnecrème goed?

Beschermen flesjes en sprays van vorige zomer onze huid nog voldoende? In principe kunnen zonnecrèmes langer meegaan dan een jaar na opening, al zijn daar voorwaarden aan verbonden. Onderzoek suggereert alvast enkele gevaren van ‘verjaarde’ crèmes.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Mag je chocolade die wit uitslaat nog opeten?

Is de paashaas dit jaar zeer gul geweest, dan heb je een paar weken later misschien nog wat chocolade-eieren over. En als je die niet op de ideale manier hebt bewaard, kunnen ze een witte waas vertonen. Nog opeten of weggooien die handel?

Lees verder

Gezondheid.be

Uitdroging: symptomen en wat te doen?

Als een slachtoffer meer vocht verliest dan hij inneemt, ontstaat uitdroging (dehydratatie). Het slachtoffer dan verliest niet alleen vocht, maar ook zouten en andere voedingsstoffen. Onbehandeld kan uitdroging levensbedreigend zijn. Waarop moet je letten?

Lees verder

Gezondheid.be

Maandstonden: waarom is je bloed soms bruin?

Je menstruatie zegt veel over je gezondheid. Volgens experten is het zelfs een even belangrijke parameter als bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur. Een van de factoren die je in de gaten moet houden, is de kleur van het bloedverlies.

Lees verder

Gezondheid.be

Is hoogsensitiviteit onzin?

“Op hersenscans zien we dat een hoogsensitief iemand meer prikkels binnenkrijgt”, vertelt neurowetenschapper Judith Homberg (Radboudumc). Maar wat gebeurt er dan in het brein van een hoogsensitief iemand? Judith legt het uit in dit online college van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/04/2023 , bijgewerkt op 28/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram