Nieuwsbrief 2 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 september

Waarom kan je beter niet plassen in een zwembad?

Een snel plasje in het zwembad is misschien verleidelijker dan je natte badkleding naar beneden te hijsen voor een toiletbezoek. Maar urineren in een zwembad is niet zo onschuldig.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je verborgen suikers herkennen?

Wie minder suiker of zoetstoffen wil eten, zal een aantal bekende zoete bronnen uit zijn eetpatroon schrappen of de portie ervan reduceren. Maar er zitten ook heel wat suikers in producten waarvan je dat op het eerste gezicht niet zou verwachten.

Lees verder

Gezondheid.be

Sclerodermie of systeemsclerose: symptomen, diagnose en behandeling

Sclerodermie of systeemsclerose is een veralgemeende auto-immuunziekte die bijna altijd begint met het Raynaudfenomeen, zwelling van de vingers, sclerodactylie (verharden of verdrogen van de vingers), ofwel gewrichtspijnen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de beste draadloze oortjes en wat is de impact op ons gehoor?

De laatste jaren is de verkoop van draadloze oortjes als knallend vuurwerk de lucht ingeschoten. Goed voor de producenten, die weer iets nieuws in de rekken kunnen leggen nu bij de smartphones de grootste digitale sprongen zijn gemaakt, maar zijn die oortjes geen vergiftigd geschenk?

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je ziek worden van te hygiënisch te leven?

Kun je beter heel schoon of juist lekker vies leven om te voorkomen dat je ziek wordt? Immunoloog Huub Savelkoul (WUR) legt je in dit college uit wat de hygiënehypothese is en of we misschien beter wat viezer kunnen leven om zo net ziektes en allergieën te voorkomen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/09/2022 , bijgewerkt op 07/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram