Nieuwsbrief 2 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 2 mei

Endometriose: 'Menstruatiepijn bij jonge meisjes is niet normaal.'

Menstruatie-expert Paula Kragten benadrukt dat hevige maandstondenpijn niet normaal is. “De gedachte dat menstruatiepijn er nu eenmaal bijhoort, zit diep ingebakken. Om die reden wordt de diagnose ‘endometriose’ vaak laat of helemaal niet gesteld." Wat is endometriose precies, en wat zijn de symptomen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn (vroege) symptomen van reuma en wanneer naar de reumatoloog?

Reuma is een verzamelnaam voor heel wat aandoeningen van het bewegingsstelsel en het bindweefsel die vaak pijn, stijfheid en vermoeidheid veroorzaken. De ziekte is vooralsnog niet te genezen, maar door ze in een vroege fase te behandelen, kan de schade beperkt worden. Wat zijn de vroege symptomen?

Lees verder

Gezondheid.be

De impact van een tutje op het gebit van je kindje

Kan een tutje de groei en de stand van het gebit beïnvloeden, waardoor je kindje bijvoorbeeld een open beet krijgt en gaat lispelen? En heb je meer kans op een ‘open beet’ met ronde tutjes in vergelijking met platte spenen? We vroegen het aan logopediste Bregje Hoogmartens.

Lees verder

Gezondheid.be

Dengue (knokkelkoorts): virusinfectie met ernstige complicaties

Dengue is een virusinfectie die vroeger sporadisch voorkwam, maar die zich nu in snel tempo verspreidt. In de meeste gevallen is dengue niet ernstig en gaat de infectie na een dag of zeven vanzelf over, maar soms duiken complicaties op, mogelijk met fatale afloop.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is astma en hoe wordt het behandeld?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen, die benauwdheid tot gevolg kan hebben. De benauwdheid kan ook plotseling ontstaan doordat de luchtwegen geprikkeld raken door bepaalde stoffen, temperatuurschommelingen of een inspanning.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/05/2023 , bijgewerkt op 08/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram