Nieuwsbrief 2 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 2 maart

15 tips om je risico op kanker te verlagen

Heel wat soorten kankers zijn te wijten aan onze leefgewoonten. Je levensstijl een beetje aanpassen kan het risico op kanker dus drastisch verlagen. Welke zaken maken een verschil? Vijftien tips.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kersenpitkussen bij rugpijn of spierpijn: voordelen en veiligheidstips

Het voordeel van een kersenpitkussen is dat het langer warm blijft dan een warmwaterkruik. Bovendien vormt het kussen zich naar je lichaam, en kan je het dus op elk lichaamsdeel gebruiken. Niet alleen handig om te ontspannen, maar ook nuttig bij rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Hoe kan je het kussen best gebruiken?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat je moet weten over baarmoederfibromen en hoe je ze kan herkennen

Vrouwen krijgen meer dan eens te horen dat pijn of doorlekken tijdens onze menstruatie ‘normaal’ is, maar dat is helemaal niet zo. De kans bestaat dat die symptomen op een baarmoederfibroom wijzen. Wij stelden voor jou de vijf belangrijkste vragen over baarmoederfibromen aan prof. dr. Jasper Verguts, gynaecoloog én specialist in baarmoederfibromen.

Lees verder

Gezondheid.be

Acute stressstoornis na trauma: symptomen en behandeling

Wie geconfronteerd wordt met een traumatische gebeurtenis kan een acute stressstoornis of psychische shock krijgen. Deze stressreactie duurt drie dagen tot een maand. Onbehandeld leidt ze tot een posttraumatische stressstoornis.

Lees verder

Gezondheid.be

Krijg je tinnitus door hard op je tanden te bijten?

Eén op de 10 mensen heeft er last van. Professor Sarah Michiels is kinesiste aan de UHasselt en doet onderzoek naar waarom tinnitus anders (soms erger!) wordt tijdens het sporten. En of je tinnitus kan krijgen door hard op je tanden te bijten...

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/03/2023 , bijgewerkt op 11/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram