Nieuwsbrief 2 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 februari

Stichting tegen Kanker viert 100-jarig bestaan met grote ambitie

Betere en snellere kankerdiagnoses en -behandelingen zijn de sleutels tot een hogere overlevingskans. Daarom financiert Stichting tegen Kanker in 2024 maar liefst 35 miljoen euro in kankeronderzoek, 10 miljoen meer dan vorig jaar. "We willen twee keer zo snel vooruitgang boeken vanaf nu, niet 5, maar 10% meer overlevingskans tegen 2040."
lees meer »
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is kanker en hoe krijg je het?

Jaarlijks krijgen meer dan 70.000 personen in België te maken met kanker. Het is nog altijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken ter wereld, hoewel de overlevingskansen bij patiënten al sterk zijn verbeterd door innovatieve technieken.

Lees verder

Gezondheid.be

Stap dichter bij vaccin tegen kanker dankzij financiële steun Stichting tegen Kanker

Kanker wordt alsmaar minder dodelijk, en dat hebben we te danken aan investeringen in preventie, vroegtijdige opsporing en effectievere behandelingen, maar ook aan veelvuldig wetenschappelijk onderzoek. Zo is een vaccin tegen kanker in de maak, wat natuurlijk een belangrijke doorbraak zou zijn in de strijd tegen de ziekte.

Lees verder

Gezondheid.be

De symptomen van longkanker

Uit nieuwe cijfers blijkt dat longkanker niet alleen de tweede meest voorkomende kanker bij mannen is, maar sinds kort ook bij vrouwen. Stichting tegen Kanker: "Die evolutie houdt rechtstreeks verband met het aantal vrouwen dat rookt, een cijfer dat al enkele jaren stijgt." Longkanker is de meest dodelijke kanker in België.

Lees verder

Gezondheid.be

Belgian Cats ambassadrices van Stichting tegen Kanker

Als ambassadrices zullen de Belgische basketdames actief bijdragen aan diverse initiatieven. Zo zullen er tijdens de 3 wedstrijden van het Olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerps Sportpaleis op 8, 9  en 11 februari alvast fanshirts verkocht worden, ten voordele van Stichting tegen Kanker.

lees meer »

Gezondheid.be

Jongeren vapen meer en om andere redenen dan we denken

De smaakjes van de e-sigaret spelen een enorm grote rol in de aantrekkingskracht ervan, zo blijkt uit een enquête van Stichting tegen Kanker. Terwijl volwassenen vapen zien als tussenstap om te stoppen met roken, is dat bij jongeren niet het geval. Stichting tegen Kanker trekt aan de alarmbel.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen?

Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/02/2024 , bijgewerkt op 09/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram