Nieuwsbrief 2 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 december

Wat zijn de erogene zones bij mannen en vrouwen?

Zitten onze erogene zones vooral onder de gordel, tussen onze twee grote tenen, of zijn er nog andere belangrijke ‘plezierplekjes’ in ons lichaam? En is er een verschil bij mannen en vrouwen? Ontdek je eigen plekje(s) aan de hand van deze lijst.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Sepsis (bloedvergiftiging) en septische shock: symptomen, oorzaken en behandeling

Sepsis of bloedvergiftiging is een ontstekingsreactie van het lichaam op een ernstige infectie. Het lichaam reageert op deze infectie door de eigen weefsels te beschadigen. Daardoor gaan de organen slechter werken of volledig uitvallen met de dood tot gevolg. De symptomen snel herkennen vergroot de overlevingskansen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is het beste menstruatie ondergoed en hoe gebruik je het?

Menstruatieslips zien eruit als gewoon ondergoed, maar hebben verschillende laagjes stof waardoor ze bloed absorberen zonder te lekken, terwijl je zelf een droog gevoel houdt. Er is intussen heel wat menstruatie ondergoed verkrijgbaar. Zijn de goedkope even goed als de duurdere? En hoe kan je ze best wassen zodat ze lang meegaan?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een hamerteen en wat kan je eraan doen?

Een hamerteen is een aandoening waarbij je teen naar beneden buigt of krult in plaats van naar voren wijst. Een hamerteen kan zich vormen aan elke teen van je voet, maar meestal gaat het om de tweede of derde teen. In de meeste gevallen is een hamerteen goed te behandelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je verborgen reflux herkennen?

Als een baby opvallend veel melk teruggeeft en daarnaast ook huilt tijdens de voeding, weinig of niet bijkomt en zich duidelijk niet goed voelt, kan het zijn dat er sprake is van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD). Bij sommige kindjes keert melk wel terug van de maag naar de slokdarm, maar merk je ‘van buitenaf’ helemaal niets. In zo’n geval spreken we van verborgen reflux.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/12/2022 , bijgewerkt op 09/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram